The Journey of 2012

semalam scara rasmi tamat la exam aku kat test room...cam na reactor??? susah la... hentam je suma...skang just doa lulus jek... huhu...nak kata hepi after abes tu pon takda la sangat...tak tau apsal...patutnya melompat abes2an...rasa besa je...sedih kot...maybe...ntah...

so after paper trus balik bilik...plannya petang tu nak kuar tengok 2012...ye ar...ari tu keciwa tak leh tengok...so after set...kul 3 lebih kitorang pon kuar...tempat pertama yang kitorg pegi kat celcom center...sebab pezakun nak bli broadband...after that bru gerak pegi jj...

sedang menunggu pezakun berurusniaga

kat luar center...tengok jam mahal muro...

hati begitu penuh harapan supaya tiket 2012 still ada...ye ar movie sangat highly rated oleh raka-rakan yang da tengok...so tak leh lepaskan chance...paper kan da abes...

stibanya di jj...suma bkejar ke tgv...sigh~ ramai la plak...hopefully still ada...then tengok tv kat counter tu...guess what??? FULL!!!! aaarrgghhh~ sketul sh*t di situ...ni da kali kedua ni...tak sanggup aku nak kuar kali ketiga smata-mata movie ni...so after short meeting kitorang decide nak pegi parade...

then after sampai parade trus pegi gsc...hmmm tak ramai orang ni...ada harapan kot...skali lagi tengok skrin kat counter...FULL!!! aaaarrrggghhh~ tapi mujur ada pezakun dan axo...after tanya-tanya orang counter tu cakap kul 730 bleh beli tiket yang di reserve untuk website booking...try mintak dia simpan untuk kitorang tapi tak leh...so sebab takut tak sempat amek tiket tu...kitorg pegi imax kat parade tu...haha...smata-mata nak book online...tapi bad news...tak leh book la plak...website budus~ sigh~ so gamble je la skang ni...

pezakun sedang berusaha menyelamatkan tiket...

then suma decide nak pegi makan...makan kat kopitiam corner tu dengan rate yang sangat laju...kejap je da abes...ye ar nk kejar tiket...so after abes melantak suma pon bkejar ke gsc smula...kamon2...tak ramai sangat...pezakun yang deal dengan counter...so after tunggu around 5 minit...akhirnya tiket berhantu ni pon berjaya diperoleh...pergh~ memang rare ar...macam dapat rare item after buka crate dalam mafia wars...hahaha...happy gila suma orang...so perkhabaran gembira itu pon disampaikan ke ke kereta2 yang lambat sket...

ni la tiket rare itu...akhirnya~

kegembiraan yang tak dapat digambarkan...hahaha...

so masa menunggu movie pon diabeskan dengan berpusing2 di skitar parade...pegi popular...then terjumpa sesuatu yang sangat mengujakan...haha...rare gak ni...hanya rakan-rakan terdekat dapat menafsir gambar dibawah

vege and perut??? apakah ini??haha...kedua2 ini ada kaitan dengan MUROOO~

akhirnya masa tayangan pon sampai...so masuk la cinema dengan penuh harapan movie sebagus yang digembar gemburkan...baru berbaloi usaha ari ni...hehe...memang full house la...nasib baik dapat seat yang nice...tapi ada gak nasib tak baik...duduk dekat keling2 estate mana ntah...(sorry not to mean racist)...mangkuk2 ayun ni memang jakun...tak penah tengok movie kot...dalam cinema tak reti-reti silent hp...cakap kuat plak tu...pas tu ada sekor lembu ni poyo...attention seekers sangat...bising macam haram...da cakap shhhh pon tak dengar...respect ar orang lain bangsat...orang lain pon bayar tiket gak...BODOH...for the sake orang lain sabar je la...tak da la bising spanjang movie...but when dorang bising sangat distracting kot...bleh loss focus...nak tengok muka pon tak nampak...macam semut itam malam...kat atas batu warna hitam...lol...

dalam bsabar tu layan la muvi tu...nice gila...effect memang power ar...tapi sometimes nampak tak logik sangat...but value yang di sampaikan sangat touching...family are the most important...even orang jahat pon sayang family dia...then kalo katakan mati pon...lagi rela mati dengan family..."when we're together there is where we call it home"...besides that ada gak sense of humor yang tak leh blah...macam "bentley, start the engine" blur??? pegi tengok movie ni...hehe...pas tu part pompuan tu tunjuk F*CK tu pon klakar...hahaha...so for rating...considering the effect...plot...casting...and other factors i give 2012 (9/10)...highly recommended to all those yang blum tengok...

people may say that this movie syirik...so important thing tak yah la pcaya btul-btul...enjoy je jalan crita tu...kata pon sains fiksyen movie...lets just accept that the world will be end one day...but it is not certainly 2012...it can happen tomorrow...next 10 year?100 years?it can happen anytime...wallahuaklam...and when it happens no one will safe like in the movie...it is the REAL end of world...

so after penat sharian...otw balik stop kat mcd...makan lagi...

melantak lagi di mcd...tapi da takda glass contour...

so after makan trus la kembali ke utp...then menjelang 3 lebih gtalk sorg2 pon menjadi idle...

THE END

8 comments:

eMaNo said...

xpernah wayang full camni..
congratz mursh n azo kerna mendapat reserve seat on time~

p/s: apakah obsesi ko dgn muro??

NasMad said...

haha...murooooo...ko ada lah maskot sukan olimpic...hhahaha

OoizzioO said...

camni la
tgk 2012 tggal kitaorg!!!
aku cari ko bagai nak rak kot

NasMad said...

haha...ko tak reti2 tnya pojan ke...nazmin ke...sapa suh

peza said...

mursh kecelaruan identiti..

NasMad said...

tidak makan sayur akan menjadikan anda ferut..."katakan tak nak kepada ferut"

eMaNo said...

mursh..kenape ko komen kat sni???

NasMad said...

feruuuuttt~

Related Posts with Thumbnails
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates