Review Pisau Cukur

wokeh...memandangkan skang masih blum ada mood nak study...so apa kata amek masa ni...conteng sket kat blog aku ni...layout baru ni ada orang ckp kurang ceria cam dulu punya...sigh...tapi yang lama punya tu dah terlalu lama sangat...tiba-tiba rasa nak ubah angin...and rennovate blog ni...ok la cam ni kan...nanti aku try la ceriakan blog ni...tulis kaler-kaler banyak ke...hehe...gamba warna warni ke...

ok la...semalam aku pergi tengok cerita pisau cukur...trailer filem ni aku tengok kat cinema masa tengok papadom ari tu...nampak cam best la...new concept...new idea...so after busy dengan fydp minggu lepas...aku pon pegi la tengok crita tu...dengan tanti, ebul dan pojan...kat jj jmpa plak rakan-rakan yang juga ingin melepaskan tension fydp...agak ramai la...mesti suma tertarik dengan trailer pisau cukur ni...anyway yang belum tengok lagi tu jangan risau ye...aku tak kan review pasal sinopsis dia one by one...just brief je...so takda la spoil tengok nanti...


overall crita ni bagi aku ok la...cerita ni pasal 2 orang pompuan yang naik cruise untuk cari lelaki yang poket tebal..dengan kata lain pompuan-pompuan cam ni dipanggil pisau cukur...so dalam cruise tu ada la macam-macam crita yang terjadi...(tak nak la crita apa jadi...hehehe)....

imej GEDIK yang ditampilkan fazura memang menjadi la...tringin plak nak cari awek yang GEDIK tapi cun macam fazura...hahaha...aku rasa watak dia tu memang sesuai dengan jiwa dia kot...sebab memang GEDIK abes la...tapi untuk maya karin...keGEDIKan dia kurang sket...maybe sebab background watak dia kot...katanya berasal dari kampung...so kurang la GEDIK sket...("orang kampung kurang GEDIK ke???",tanya awek-awek yang asal dari bandar)...haha...takda la cam tu maksud aku...jangan kecik ati ye...tu suma hanya la stereotype...kan ada jugak awek-awek bandar yang sopan...pemalu...kan kan kan???


for me lawak-lawak dalam crita ni is still acceptable la...tak da la lawak bengong sangat...bleh la wat gelak...even lawak yang nampak repetative pon still kita bleh gelak...lakonan suma plakon pon ok la...for me above average...overall jalan crita ok...cuma dalam plot tu ada beberapa babak yang nampak klise...yang rasanya kita da bleh agak apa nak jadi...

nasihat aku untuk sapa-sapa yang belum tengok crita ni...sila pegi tengok sbelum terlambat...sebab crita ni memang macam tagline dia...PANAS!!!hehe...tapi jangan lupa wat revision pasal jenama-jenama fesyen dulu ye...hehe...dan paling penting sediakan diri anda supaya tidak menyampah dengan perempuan yang GEDIK...kerana level keGEDIKan dalam filem ini amat tinggi...filem ni gak required parental guidance...so bila bawak adik-adik bawah umur tu pandai-pandai la explain ye...

tapi honestly best movie of the year still goes to Papadom...no doubt...but pisau cukur did a very good job...at least duit tiket tu takda la rasa rugi...overall rating 6.5/10 PASSED

4 comments:

Anonymous said...

aku rs xla bes pn cite ni...thriller je lebih...ble dh tgk hampeh je...lbh krg dgn cite melayu 2nd class...jauh sgt kalo nk compare dgn setem or papadom...4.5/10 more suitable

NasMad said...

haha...mmg jauh pon nk compare dengan papadom n setem...tp ok la what???for me not that truk la...

RfahHazie said...

maybe yg x bape masuk is maya karin..die x ckup gedik 4 dat character..n too much make up wat mke die x naek..
btw..liyana jasmay somewat looks lyk miley cyrus..hehe~

NasMad said...

hehe...aah la...bru prasan...agak sama gak la

Related Posts with Thumbnails
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates